Der gælder en stor og filtret regeljungle omkring skiltning. Forskellige instanser og myndigheder udfærdiger overordnede regelsæt for opsætning reklamer og vejvisere, og ud over dette har de enkelte kommuner ofte deres egne skilteregler, som kan være ganske detaljerede hvad angår skiltenes udformning, størrelse og farve.
Vi opfordrer især til at være opmærksom, hvis det er lysskiltet, som står øverst på ønskesedlen. Det er en rigtig god idé at have eventuelle tilladelser på plads, inden du får fremstillet skiltet. Her kommer nemlig også faktorer som trafiksikkerhed og nabohensyn ind i billedet.
Vi skal understrege, at det følgende eksempel ikke handler om det lysskilt, vi viser i forbindelse med dette indlæg.
Men vi havde faktisk for nylig et tilfælde, hvor en kunde pludselig opdagede, at de ikke måtte have et lysskilt på adressen. Det skete netop som vi havde lagt sidste hånd på produktet, som nu lå til hærdning inden det skulle sendes. Sådan en unikavare står jo ikke til at ændre, så det var ikke noget, vi kunne gøre for at hjælpe kunden i situationen. Nu håber vi bare, at vores kunde har fået glæde af at anvende skiltet indendørs!
Vores bedste råd er at søge information hos jeres kommune, som normalt gerne hjælper med at oplyse, hvilke regler for skiltning, der gælder på præcis jeres adresse, og om der skal indsendes nogen form for ansøgning.
Hvis I må skilte, så gælder det naturligvis bare om at komme i gang, så I får øget jeres synlighed!